İzmit – Yeni Kuşak İzcilik Gençlik ve Spor Kulübü müdürü Abdulbaki Tekin ile gençlik kulüpleri üzerine konuştuk.

1. Neden gençlik kulüpleri?

Gençlik kulüpleri çocukların eğitim, spor, eğlence, sosyal-kültürel aktiviteler, manevi kazanımlar edineceği, hayatı süresince yaşantısını şekillendirecek temel değerler ve karakter eğitimlerini bir çatı altında alabileceği ender kurumlardan biridir.

2. Gençlik kulüplerinin gençlere sağladığı avantajlar nelerdir?

Kulüpler sayesinde gençler kötü sosyal çevrelerden uzaklaşırlar ve ailesine, topluma hayırlı bireyler haline gelirler. Öğrenciler gençlik kulüplerinde, tek başlarına veya aileleriyle yapamadığı birçok faaliyet ve aktiviteyle sosyalleşirler. Kendilerini keşfetmeye başlarlar.

3. Gençler neden gençlik kulüplerimize gelmeli?

Çünkü gençlik kulüpleri gençleri tanıyor, onların isteklerine göre faaliyetler düzenliyor.

4. Sizce gençlik kulüplerinde “şu da olmalı” dediğiniz bir şey var mı?

Gençlik kulüplerinde müdür yardımcısı ve yardımcı personellerin olması kesinlikle kaliteyi ve verimi artıracaktır.

5. İzcilik çalışmalarının, gençlik kulüplerindeki yeri nedir?

İzcilik çalışmaları gençlere disiplin sahibi yapmaktadır. Bu sayede gençler vakitlerini daha kaliteli değerlendirir hale gelmektedir.

6. Velilerin, gençlik kulüplerine bakış açısı ve beklentileri nelerdir?

Veliler, kısa sürede çocuklarında büyük gelişmeler, değişiklikler görmek istiyorlar fakat her çocuğun temeli ve zekâ yapısı aynı olmadığından gelişim her birinde farklı bir seyri takip etmektedir. Dolayısıyla her veliyi eşit anlamda razı ve memnun etmek mümkün değil. Bu kanıları yıkmak için gerekli çalışmaları yapıyoruz.

7. Gençler, gençlik kulüplerimize nasıl bakıyor?

Gençlerimizin çoğu gençlik kulübümüzü oyun, eğlence, kamp ve gezi yeri yani eğlence merkezi gibi görmekteler. Her ne kadar diğer eğitimlere zaman ayırsak da gençleri en çok cezbeden tarafı eğlenceli kısımları oluyor. Biz de eğlenceyi derslerle harmanlayıp vermek için çabalıyoruz.

8. Gençlik kulübünüzde yaşadığınız ve sizi etkileyen bir hikâyenizi bizimle paylaşır mısınız?

Bir öğrencimiz ile şakalaşıyorduk. Normal de var olmayan o anda uydurduğum bir tavuk adı söyledim. Öğrencimiz o tavuğun adını bir daha sordu ve not etti. Sonra aradan bir kaç gün geçtiğinde hocam ben o tavuğu araştırdım öyle bir tavuk cinsi yokmuş dedi. Şaşırdım, şaka ile söylediğim bir şey araştırmaya sevketmişti öğrencimizi. Sonra geçlerimizin ne kadar araştırmaya yatkın olduğunu anladım ve bunu kullanmaya başladım. Üzüldüğüm nokta ise gençlerimiz dışarıda olumsuz bir çok şey duyuyor, hemen bunları araştırıyorlar.

9. Gençlik kulüplerinde uygulanan REGEP sisteminin sizlere katkıları nelerdir?

Regep’i ben Windows işletim sistemine benzetiyorum. Bilgisayar için işletim sistemi ne kadar önemliyse gençlik kulübü için de REGEP o kadar önemlidir.

 

10311023_1515545992050082_7770438935948726488_n

Share:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir