Genç Okur dergisinin Şubat sayısı çıktı. Derginin dosya konusunda bu ay, toplumdaki ‘genç’ algısı mercek altına alınıyor. Buluğ çağına ermiş birini çocuk olarak mı, yoksa yetişkin olarak mı görmemiz gerek?

“Dünyada insanın, bilhassa gençliğin önüne sunulan hayat tarzı, suya atılmış bir oltaya benzer.” Diyen Mustafa Yıldız, gençlik kimliğini yeniden inşa etmemiz gerektiğini söylerken, ergenliği bir sorunlar yumağı olarak değil, yetişkinliğin başlangıcı olarak ele almamız gerektiğini vurguluyor.

Derginin sevilen bölümlerinden Öğrenim Rehberi’nde M.Fatih Çakır bu ay Dostluk Kazandırır diyerek arkadaşlığın hayat kurtaracak kadar değerli olduğunu hatırlatıyor.

Sadat-ı Kiramdan Öğreniyoruz bölümünde büyük Allah dostu Abdülhâlik-ı Gücdüvânî hazretlerinin hayatı anlatılırken, İslam’ın Gül Bahçesi olan Tasavvuf Yolu hakkında aydınlatıcı bilgilere yer veriliyor.

Bak Şu Tarihe bölümünde sevilen üslubuyla Bülent Ata, Osmanlı’daki Peygamber Sevgisini okura aile sohbeti sıcaklığında anlatıyor.

Gençlerin sorunlarına çare bulduğu Çözüm Masası bölümünde bu ay, arkadaşlarıyla iyi geçinemeyenleri yakından ilgilendiren çözüm önerileri sunuluyor.

Şehir Hayatı bölümünde Faik Gönül okura, Bisikletler Yollara Düşsün diye sesleniyor. Bisiklet sürmenin yaz ayına ait bir aktivite olmadığına dikkat çeken yazı, bisikletleri depolardan çıkarttıracağa benziyor.

Yepyeni bölümleri, birbirinden eğlenceli testleri; ahlâk, beslenme, teknoloji sayfaları ve sevilen kahramanlarıyla Genç Okur, Şubat ayında da ‘gençliğin yeni trendi’ olma iddiasını sürdürüyor.

 

kapak

Share:

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir